MitID afløser NemID - er du klar?

Det er nu muligt at signere dokumenter med MitID. Det sker helt automatisk med Addo Sign

Overgangen til MitID bliver fuldstændig gnidningsfri for både kunder og brugere

Digitale løsninger bliver over tid fornyet. Det gør de, fordi de skal være sikre og kunne følge med udviklingen, ligesom vi kender det fra vores mobiltelefon og computer. Derfor skal alle danskere overgå til en ny løsning, som bliver afløseren for det, vi igennem mange år har kendt som NemID.

Det er det offentlige og bankerne i Danmark, som sammen ejer, udvikler og driver Mit ID-løsningen. Addo Sign understøtter naturligvis denne, og i overgangsfasen gør vi det på en måde, så hverken du eller dine underskrivere, vil opleve gener og udfordringer.

Testperiode løber fra begyndelsen af maj 2021

I begyndelsen af maj 2021 blev der igangsat en testperiode, og derved taget taget hul på den sidste del af forberedelserne, inden NemID bliver til Mit ID. Derefter skal alle, der i dag har NemID, overgå til den nye løsning. I Visma Addo kan du anvende MitID til alt det, du tidligere har brugt NemID til. Dette indbefatter bl.a. autentificering og digital signering.

I øjeblikket tester udvalgte brugere og medarbejdere fra banker og offentlige organisationer løsningen. Først når dette er testet godt igennem vil MitID blive lanceret for resten af Danmark. 

Som leverandør af en service som anvender MitID er Visma Addo klar til at tilbyde dig og dine underskrivere, alt det nye som MitID medfører. Vi har etableret overgangen fra NemID på en sådan måde, at du som bruger vil opleve dette helt gnidningsfrit.

Du bliver automatisk klar til MitID med Addo Sign

Alt sker helt automatisk

Som både afsender og modtager af dokumenter til digital underskrift med Addo Sign skal du ikke foretage dig noget. Når MitID er rullet ud til alle, vil det automatisk blive muligt at underskrive digitalt med MitID. Derudover vil det i en periode, som strækker sig langt, være muligt både at underskrive med den nye metode såvel som med den gamle.

Alle danskere vil ikke blive tilbudt MitID med det samme, men der vil foregå en udrulning, som strækker sig ind i 2022. Derfor virker Addo Sign i denne periode både med den nye og gamle metode. Som borger skal du også selv oprette din MitID, når du bliver inviteret af det offentlige eller din bank. Visma Addo har intet at gøre med denne udrulning, men vi er klar til at tage imod MitID.

Mere sikkert end kuglepen og papir

MitID kan bruges som signatur på alle dokumenter og er en bindende signeringsmetode. Denne signeringsform er mere sikker end den gammeldags signering lavet med en kuglepen. Teknisk set kan det forklares, som at der indkorpereres et elektronisk stempel i den underskrevne PDF, hvori der lagres adskellige oplysninger om underskriveren.

Foruden at lagre informationer om underskriver i form af IP-adresse, tidspunkt og dato mm. kan en underskrift med en eID også danne sikkerhed for underskrivers identitet.

Da dette er en underskrift med en gyldig eID signeringsmetode gennem en Trusted Service Provider, imødekommer denne signeringsmetode eIDAS regulativet og vil blive betragtet som den mest kvalificerede signeringsmetode. Både indenfor EU, men også i resten af verden.

Send de første mange dokumenter gratis

Opret din virksomhed på 2 minutter – så er du klar til at sende dokumenter til underskrift.

Start i dag

Prøv selv hvordan digital signering fungerer


Viden og inspiration

Gå til blogoversigt

keyboard_arrow_up