Hvad er en digital underskrift?

En underskrift er til for at bekræfte en parts hensigt med et dokument. Underskriften er derfor til for at man kan erklære sig enig i de krav og betingelser der fremgår af dokumentet som typisk vil være en aftale eller kontrakt. En digital underskrift er en metode hvorpå der opnås større sikkerhed for at det er den rigtige person som både modtager og underskriver dokumentet.


Hvordan virker en digital underskrift?

Du kan hurtigt og nemt underskrive dokumenterne på din foretrukne digitale platform; mobil, computer eller tablet enten som skærmunderskrift, MitID, eIDAS, BankID, Freja eID, iDIN, eHerkenning, Vidua eller andre anerkendte og europæiske standarder.

Når et dokument skal underskrives digitalt, skal underskriver således identificerer sig gennem anvendelse af en sikker og anerkendt metode. Informationer omkring hvordan der er underskrevet bliver efterfølgende påført dokumentet både fysisk og digitalt, så indehaveren af dokumentet har fuld adgang til at dokumentere underskriver.


Er en digital underskrift gyldig?

Ja, en digital underskrift er ligeså gyldig som en underskrift du sætter på papir. Addo Sign lever op til alle juridiske og tekniske krav. 

Med en digital underskrift er du et skridt foran i forhold til at dokumentere at en aftale er indgået, idet der registreres en øget sporbarhed af identiteten på underskriver og dennes mailadresse/mobilnr. 


Hvad er forskellen på digitale underskrifter og elektroniske underskrifter?

En digital underskrift og en elektronisk underskrift er det samme. Der er derfor ikke forskel på en digital eller en elektronisk underskrift. Du kan læse mere om, hvilke fordele der er ved at bruge digitale underskrifter.

Læs mere


Hvordan underskriver man digitalt?

Du kan hurtigt og nemt underskrive dokumenterne på din foretrukne digitale platform; mobil, computer eller tablet enten med en skærmunderskrift, MitID eIDAS, BankID, Freja eID, iDIN, eHerkenning, Vidua eller tilsvarende og anerkendte standarder.


Er en digital underskrift sikker?

Ja, digital underskrift er sikkert. Addo Sign lever op til alle juridiske og tekniske krav. Vi tilbyder høj sikkerhed inden for teknik, identifikation, juridisk gyldighed og behandling af personfølsomme data.

Læs mere om sikkerhed og digital underskrift lige her


Er digital underskrift også gyldig i andre lande?

Ja, lovgivning varierer fra land til land, men Addo Sign lever fuldt op til de globale tekniske krav til digitale underskrifter.

Læs mere


Hvad koster det at benytte sig af digital underskrift?

Det er gratis at oprette en Addo Sign profil. Du betaler kun for det, du bruger. Dvs. ingen abonnementer, bindinger eller noget med småt.

Læs mere om Addo Signs prismodel


Kan man skrive under med MitID?

Ja, du kan underskrive med MitID, både privat og medarbejder MitID. Addo Sign understøtter blandt andet også Svensk BankID og Norsk BankID.

Læs mere om de forskellige signingeringsmetoder


Kan man sende dokumenter til e-Boks?

Ja, du kan sende direkte til modtagerens e-Boks. Du kan sågar få de underskrevne dokumenter leveret direkte i din virksomheds e-Boks.


Hvordan sender jeg et dokument til digital underskrift?

Før du kan sende et dokument til underskrift, skal du oprette en bruger på Addo Sign. Det tager kun 2 minutter. Herefter er du klar til at sende dit første dokument til underskrift.

Du kan oprette dig gratis her


Addo Sign - hvad kan det ellers?

Addo Sign er ikke blot et produkt til digital underskrift. Med en konto kan du blandt andet sende dokumenter sikkert, CPR-validere samt oprette elektroniske formularer.

Læs mere om Addo Sign mange funktioner

 

Har du et spørgsmål, som du ikke har fået svar på?

Har du et spørgsmål i forhold til digitale underskrifter, som du ikke har fundet svar på, her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt Addo Sign

question-circle

Har du et spørgsmål, som du ikke har fået svar på?

Har du et spørgsmål i forhold til digitale underskrifter, som du ikke har fundet svar på, her på siden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Kontakt Addo Sign

question-circle

keyboard_arrow_up