To megatrends, der påvirker fremtidens skole 

Prøv det gratis nu

Mega trends er - kort fortalt - de transformative, globale kræfter, der definerer fremtiden med deres vidtrækkende indvirkning på virksomheder, samfund, økonomier, kulturer og personlige liv. Og som alt andet i samfundet påvirkes vores måde at drive skole på også af disse megatrends. 

Allerede inden corona-pandemien var de danske skoler i gang med at forholde sig til de to store trends som nævnes nedenfor, men pandemiens hærgen har sat turbo på anderledes og nye arbejdsmetoder for alle i samfundet - og især skolerne. 

Læs mere om hvordan I som skole, kan få glæde af digitale underskrifter 

 

 

Mindre administration og mere tid til eleverne

Med hver enkelt elev på din skole følger også en række stamdata, formularer og samtykkeerklæringer, der skal indhentes. Alt lige fra samtykke til foto, tilmelding til lejrture og køretilladelser til info om særlige behov.

En administrativ opgave, du nemt og effektivt kan klare med Addo Sign. Du kan opsætte automatiserede flows, så al papirarbejdet sker af sig selv. Forældrene kan underskrive direkte på skærmen, så du hurtigere får underskriften retur. Nemt, hurtigt og sikkert.

Illustration: Sådan fungerer digital underskrift i Visma Addo

To megatrends, der påvirker fremtidens skoler markant, er: 

Digitalisering

Nutidens elever ser teknikken som en selvfølge og forventer en uddannelse som er tilpasset derefter. Udrustet med nye bærbare computere og trådløst netværk flytter undervisningen ud af klasseværelset og under coronapandemien helt hjem på værelset. Det er blevet tydeligt, at skolen skal kunne håndtere et digitalt set-up både i forhold til undervisning, kommunikation med forældre og i administrationen, men også at der skal være en balance mellem det digitale og analoge liv. Udviklingen går stærkt og de unge mennesker forventer at skolen lever op til deres krav om ny teknologi. 

 

Privatisering og den moralske kapitalismes indtog 

Privatiseringen af skoler har øget konkurrenceevnen og fået markedskræfter til at gøre deres indtog i skoleverdenen. Men i valget af uddannelsesinstitution og arbejdsplads bliver de følelsesmæssige værdier mere vigtige end nogensinde før. I 10’erne var kapitalismen udelukkende fokuseret på maksimering af profit, men det er ved at ændre sig markant og det forventes, at i 20’erne vil kapitalismen i stedet være dedikeret til at opfylde FNs verdensmål. Det vil føre til en stigning i bæredygtige investeringer og en mere håndgribelig tilgang til immaterielle aktiver, såsom at man behandler sine medarbejdere og samfundet godt. 

Trenden bliver yderligere forstærket af, at den såkaldte millennial generation går mere op i bæredygtighed – også inden for investeringer og forbrug – end deres forældre. Klimatruslen er allestedsnærværende for denne generation og drømmen om et bæredygtigt samfund vil motivere både de unge, men også deres skoler til at blive mere ressourceorienterede. Derfor er det vigtigt for skolen i fremtiden at forholde sig til såvel markedskræfterne og fokus på bæredygtighed i undervisningen og i kommunikationen. 

 

Det naturlige valg

I forlængelse af en hastigt eskalerende digitalisering under coronapandemien og behovet for effektivisering i et konkurrencepræget skolemarked er digitale underskriftsløsninger et naturligt valg for skoleadministrationen. Med en digital underskriftsløsning sikres en effektiv kommunikation med ansatte, forældre og elever, når kontrakter eller samtykkeerklæringer skal underskrives. Langt de fleste forventer i dag, at sådanne ting kan gøres digitalt og vil blive overrasket, hvis en underskrift skal afleveres på et fysisk stykke papir. 

 

Få digital underskrift fra undervisere på få minutter

Der er hurtigt mange ansættelseskontrakter, tillægsregistreringer,  samtykkeerklæringer, fraværsadviseringer og eksamensbeviser, der kræver en underskrift. Med digitale underskrifter spares helt automatisk tid på administration. Det behøver bare at tage få minutter fra en ansættelseskontrakt sendes til en lærer, til den er retur i administrationen – underskrevet og sikkert arkiveret. Det er nemt for både undervisere og ansættelsesudvalget. Og administrationen slipper for mange timers manuelt arbejde.

 

Hold automatisk styr på alle dokumenter på skolen

Benytter skolen Addo Sign til at indhente underskrifter, er det både muligt at indhente stamdata digitalt på de personer, der skal underskrive og sende et underskrevet dokument direkte videre til en eBoks, hvis det er kravet. I tillæg bliver al aktivitet logget automatisk, så det altid er muligt at se, hvor langt dokumentet er nået i signeringsprocessen.

 

Læs mere om hvordan I som skole kan udnytte fordelene ved digitale underskrifter

 

Viden og inspiration

Gå til blogoversigt

keyboard_arrow_up