Manglende fokus i HR kan være afgørende   

Ansættelseskontrakten er sendt, og du venter med længsel på underskriften. Men her kunne du have gjort det lettere for både dig selv, og kandidaten.

 Nikoline Astrid Lundberg 
Process Improvement Manager

Vi kæmper samme kamp, men mod hinanden

Aldrig før har der været så meget konkurrence på arbejdsmarked. Danske virksomheder kæmper om de samme ressourcer, og medarbejdere har derfor rum til, at være kritiske overfor deres kommende jobmuligheder.

Det er arbejdstagers marked, og det giver gode kort på hånden, når der skal forhandles løn og personalegoder. Men også virksomhedens kultur, arbejdsforhold og fysiske placering er afgørende, når det nye job skal vælges. 

Virksomheder er i hård konkurrence med hinanden, og vinderne er dem som formår, at have fokus på alle detaljer i rekrutteringsprocessen, så kandidaten oplever, at være i dialog med en tidsvarende og effektiv virksomhed.

At rekrutterer en medarbejder kan sammenlignes med, at skulle sælge en vare, hvor rekrutteringsprocessen kan sammenlignes med en købsproces. Du ved selv, hvor vigtigt købsprocessen er for din adfærd uanset om, du køber noget i en fysisk butik eller på internettet. Alle detaljer i processen er afgørende for, om du ender med at gennemfører købet. Sådan er det også i en rekrutteringsproces.

"Virksomheder gør det svært for dem selv, og udnytter ikke digitale løsninger optimalt"

- Nikoline

Er du en af de mange virksomheder, som forsat sender ansættelseskontrakter til underskrift på e-mail, så læs videre, andre kan stoppe her. 

At sende en ansættelseskontrakt på e-mail, overholder ikke regler om håndtering af personfølsomme data, men derudover stilles underskriver overfor en unødvendig udfordring, det er de færreste, som ved hvordan et digitalt dokument kan underskrives.

Virksomheder stiller underskriver overfor et dilemma, samtidig udstiller det et manglende fokus på anvendelse af tidsvarende digitale løsninger, hvilket kan opleves som noget negativt. Endnu værre så nedbringer det chancerne for at kontrakten retuneres hurtigt - så står kandidaten med andre jobmuligheder på hånden og så gives der rum til at kandidaten pludselig kan blive i tvivl.

"HR-organisationer fortæller samstemmende, at det har effektiviseret hverdagen"

- Nikoline

Gennem anvendelse af digital underskriftsløsning, gøres det lige så nemt, som at sætte en underskrift på et rigtigt stykke papir. Vores data viser at digitale ansættelseskontrakter i mange tilfælde underskrives, og retuneres på under en time, og de HR-organisationer som anvender digital signering fortæller samstemmende, at det har effektiviseret hverdagen.

5 konkrete ting du kan gøre 

 • Gennemgå jeres rekrutteringsproces, som var det en købsproces. Interview nyansatte, om deres oplevelse, og bed dem om at være ærlige. Så finder du helt sikkert ud af elementer i processen, som kan forbedres.
   
 • Fokuser på om jeres nuværende underskriftsproces er optimal for kandidaten. Spørg kandidaterne om de foretrækker en e-mail eller digital underskriftsløsning.
   
 • En digital underskriftsløsning, kan også håndterer et internt underskriftsforløb. Vurder om dette kan være gavnligt for effektiviteten i jeres egen forretning, og nedbringe tiden til kandidaten modtager ansættelseskontrakten. 
 • Undersøg om I allerede har HR-systemer, som tilbyder digital signering af kontrakter. Addo Sign er allerede integreret i en lang række HR-løsninger. Hvis ikke kan det nemt integreres i jeres arbejdsflow.
   
 • Opret en gratis konto og prøv Addo Sign. Du kan også kontakte os for en online demonstration, så I med egne øjne kan se hvordan I kan anvende det i HR.
keyboard_arrow_up