Digitale underskrifter -
effektivitet og
sikkerhed i din
forretning 

Digitalisér. Effektivisér. Økonomisér.

 Nikoline Astrid Lundberg 
Process Improvement Manager

En vanskelig øvelse

Den moderne virksomhed opererer i en virkelighed, hvor optimering trumfer alt andet. Aldrig har så meget handlet om at få mere ud af de tilgængelige ressourcer, og aldrig har der været flere digitale hjælpemidler til rådighed. Alligevel er øvelsen vanskelig.

Årsagerne er mange. Økonomien buldrer derudaf – med masser af opog nedture undervejs – og de forskellige brikker i puslespillet ændrer hele tiden form. Pludselig er det arbejdstagerne, der har fat i den lange ende, og det stiller store krav til virksomhederne. Og hvad med alle makrotendenserne som bæredygtighed, datasikkerhed, GDPR og hjemmearbejde?

"noget så old school som at få sat en underskrift på et stykke papir er blevet en forretningskritisk øvelse"

- Nikoline

Udviklingen smitter af på den fysiske virkelighed, og noget så old school som at få sat en underskrift på et stykke papir er blevet en forretningskritisk øvelse, der kan koste penge, tid og terræn.

Digitale underskrifter er et af de områder, hvor du ved hjælp af de rette hjælpemidler kan optimere adskillige dele i den motor, som tilsammen får din virksomhed til at løbe rundt.

En ny virkelighed på arbejdspladsen

I takt med, at vores hverdag over de senere år er blevet mere digitaliseret, arbejder stadig flere danskere i en eller anden grad hjemmefra.

Ifølge Danmarks Statistik har omkring en tredjedel af beskæftigede danskere i aldersgruppen 15-65 år siden 2019 arbejdet hjemmefra i et vist omfang. Her skal man huske, at hjemmearbejde i mange brancher ikke er en mulighed – eksempelvis i store dele af sundhedssektoren, blandt lærere, chauffører, butikssansatte og mange andre steder.

Den udvikling har nogle helt lavpraktiske implikationer – med både positive og problematiske fortegn.

Reducér stakkene af papir

På plussiden betyder det, at snakken om den papirløse arbejdsdag alt andet lige kommet et skridt nærmere. Det er nok en utopi at tro, at papirerne forsvinder helt fra virksomhederne, men stadig mere kommunikation foregår digitalt. Derfor er det oplagt at forvente, at mængden af printede dokumenter kan og vil falde. Og hvis dine kolleger sidder på hjemmearbejdspladsen, mens du er mødt ind på kontoret, giver det endnu mere mening at holde kommunikationen så digital som muligt.

På samme vis er det heller ikke nødvendigt at have en printer derhjemme– langt de fleste arbejdsgange i mange brancher kan klares på skærmen.

 

- Nikoline

 

Viden og inspiration

Gå til blogoversigt

keyboard_arrow_up